
A csak három összetevőből álló krémes szenzáció: az instant kávé, a cukor és a víz volt az egyik legnagyobb sláger a karantén alatt, és a világ szakácsai elkezdték ötvözni az „új felfedezést” különféle dolgokkal. Az egyik ilyen a chia egészséges és krémes pudingja, amivel délig jóllakhat.
A tejszínes puding egyik titka a fagyasztott banán. Az elkészítés előtti napon vágja darabokra a banánt és fagyassza le. Másnap használjon jó keverőt vagy konyhai robotgépet, és krémes tökéletességet kap – sokkal krémesebb, mint a friss banán használata.
Szükséges összetevők:
- 3 evőkanál elkészített kávé krém (dalgona)
- 2 evőkanál chia mag
- 60 ml forró víz
- 60 milliliter tej
- 1 evőkanál reszelt étcsokoládé
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 nagy érett banán
- 1 evőkanál zabpehely
Az elkészítés módja:
- Vágd fel a banánt előző nap, és fagyaszd le. Másnap öntsd a chia magokat meleg vízbe, és időnként keverd meg, majd öntsd rá a tejet és tedd félre.
- Turmixgép segítségével keverd össze a chia magkeveréket a banánnal és a zabpehellyel. Kívánt esetben adhatsz hozzá mézet, agavé szirupot vagy barnacukrot is.
- Helyezd a reszelt csokoládét a tál aljára, majd öntsd rá a pudingot és díszítsd kávékrémmel. Jó étvágyat!